nedjelja, 8. ožujka 2015.

Budi dostojan ljubavi!

U neprestanoj potrazi za ljubavlju, svi čežnemo da budemo voljeni i prihvaćeni. Malo sebično, zar ne? Previše smo usmjereni na sebe, a ne na onu drugu osobu. I dok ne zaboravimo sebe, ljubav će ostati samo neki nedostižni ideal o kojem se puno govori, a koji se malo živi. 

Ljubav gleda nekim drugim očima – očima davanja, žrtve i nesebičnosti. Ljubav nam pomaže u izgradnji nas samih, ali i one osobe koju je naše srce prihvatilo. Ljubav ne pozna riječi ''moje'' i ''tvoje''. Ljubav ne vrijeđa, ne boli i ne vodi u grijeh. Ljubav vodi prema vječnosti, prema susretu s Izvorom i Vrhuncem  Ljubavi.

Ljubav ne pozna požudne poglede, iskorištavanje i tugu. Ljubav je radost. Zaboraviti sebe, ljubiti drugoga onakvom ljubavlju i onakvim primjerom kakav je Krist dao, kada je umro za nas na križu. Nitko nije savršen, ali onaj koji voli prihvaća mane drugoga, ne kritizira, jer zna da i sam nije savršen.

To je ljubav - pomoći drugom da iz sebe izvuče ono najbolje, da ostane jedinstven i poseban – onakav kakvim ga je Bog stvorio. Ljubav mijenja život. U bračnom sjedinjenju dvoje dotadašnjih stranaca, koje je Bog spojio na samo Njemu znan način, postaju jedno i nastavljaju rasti u međusobnoj slozi, solidarnosti i ljubavi, znajući da je njihov zadatak zajedno stići u nebesku domovinu.

Odluči se za ljubav! Budi dostojan nje same – voli bez očekivanja da ti se uzvrati, jer samo na taj način dobivaš strostruko više! Neka Ljubav postane svrha tvog života i smjer prema vječnosti! :) 

www.lovewallpaperhd.net

Nema komentara:

Objavi komentar