petak, 24. travnja 2015.

Zašto su mnoge životne priče ostale neispričane?


Odavno je rečeno da svatko ima pravo na život, ali nažalost prečesto to ostaje samo na riječima. Žalosno, ali istinito. Došlo je vrijeme, kada se čovjek odlučio igrati Boga. Kada je shvatio da može gospodariti svime – pa i životom. Došlo je vrijeme u kojem je stanica na Marsu shvaćena kao život, a oplođena stanica u ženi – kao jedna savim obična točka. Da, to je vrijeme u kojem živimo.

Proširila se vijest da se „pilula za dan poslije“ može nabaviti i bez recepta. Ovako su to napisali u jednim našim dnevnim novinama: „Iskustva pokazuju da je najčešće koriste žene koje koriste klasičnu kontracepciju, ali je nešto pošlo po zlu - zaboravile su jedan dan popiti kontracepcijsku tabletu ili je puknuo prezervativ.“ Na što je današnji čovjek sveo seks? Blud, nemoral, prljavštinu. Ljepota, čistoća i svetost izgubili su se u vrtlogu lažnih ideala koji gospodare ljudima.

Ljubav je postala moda. Važno je imati nekoga, neovisno o tome želim li ja i vidim li se uopće u budućnosti s dotičnom osobom. Strasti su nadvladale čovjekom i on je postao rob. I onda, nije ni čudno što raste broj pobačaja i što ljubav, ali i život gube svoju vrijednost.

Bog je za svakog čovjeka imao plan, još prije nego li je stvoren. Koliki su životi, nastali kao posljedica razuzdanih noći, samo tako uništeni? Koliko je malenih anđela na nebu, a trebalo je hodati zemljom? Tko je čovjek da odlučuje koja će životna priča biti ispričana, a koja ne? I gdje su tu ljudska prava o kojima se naveliko priča?

Vratimo se na početak – življenje predbračne čistoće. Izgleda zastarjelo i izašlo iz mode, ali za pravog vjernika, za čovjeka koji poštuje voljenu osobu do te mjere da ju ne želi iskorištavati, to je sasvim normalan put prema bračnom životu. Jer ljubav nije iskorištavanje, grižnja savijest, neželjen život. Ljubav je put ka svetosti, put koji se lakše hoda u dvoje, put kojemu je cilj nebeska domovina. Teži takvoj ljubavi. Lako ćeš ju prepoznat. Njene su karakteristike – radost, mir, blagostanje. Ako još tragaš za njom – moli i Bog će ti ju dati.  


Nema komentara:

Objavi komentar