nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Svjedočanstvo življenja čistoće (1) - Kristina

Život u čistoći predstavlja žrtvu, ali nosi niz blagoslova. Čisto srce najljepši je dar koji se može dati budućem supružniku. Kristina je mlada žena koja se je odlučila živjeti ju. Pročitajte kako se odlučila i na koje prepreke je nailazila nakon te odluke.

-          Za početak, voljela bih da kažeš nešto o sebi.

Kristina: Ime mi je Kristina. Imam 35. godina i dolazim iz Slavonskog Broda.

-          Kako si se i zašto odlučila za predbračnu čistoću?

Kristina: Nakon odlaska u Međugorje 2005. doživjela sam obraćenje i od tada živim predbračnu čistoću. Obraćenjem nam se otvaraju duhovne oči i tek tada vidimo da smo svo vrijeme živjeli u grijehu. U početku nisam odmah primjenjivala čistoću jer moj tadašnji zaručnik nije mogao shvatiti moje novo rođenje i novi život. U duhu sam vidjela Zlo koje me optužuje pred Ocem nakon što bi sgriješila sa svojim zaručnikom. Onda sam odlučila pod svaku cijenu da me i ostavi - više ne želim bludno griješiti i želim živjeti čistoću kako god mi bilo teško.

-          Jesi li nailzila na poteškoće nakon donošenja te odluke?

Kristina: Jesam, i to velike poteškoće. Jer kad cijeli život živite jedan život i smatrate ga normalnim jer “to svi rade“ i odjednom okrenete leđa tomu i krenete ispočetka, onda ne možete očekivati podršku drugih pa čak ni svojih bližnjih. Moj zaručnik me ostavio i nisam bila shvaćena ni od koga.

-          Koliko ti je molitva pomogla u ustrajanju u toj odluci?

Kristina: Bez molitve i Božje milosti nemoguće se uopće odlučiti za život u čistoći a kamoli ju živjeti, pogotovo u današnje vrijeme gdje se svi užici nude na tacni. Moja molitva nije bila iz nekog molitvenika i poseban “recept“, već vrlo jednostavna: “Čisto srce stvori mi Bože, da Ti Bog budeš ponosan na mene čovjeka“. Kada Boga u svom životu stavimo na prvo mjesto onda ništa nije teško jer Božja milost je ta koja nas čuva od grijeha. Čovjekovo je samo: “Da, ja to želim“. Na Bogu je ostalo.

-          Jesi li ikada bila u situaciji da si se dvoumila treba li živjeti čistoću?

Kristina: Nikada se nisam dvoumila. Jednostavno sam znala da je to - to što želim iako su me svi uvjeravali u suprotno, ja sam ustrajala. Dvoumiti znači biti nesiguran u nešto, ne znati da li je to dobra odluka ili nije.. Kad čovjek u životu zna što želi i postavi si cilj onda nema dvoumljenja već ostaje dosljedan svoje riječi, odluke i svoga stava.

-          Koje osobine su ti važne kod osobe s kojom ćeš provesti ostatak života?

Kristina: Važno mi je da prvenstveno ta osoba bude zaljubljena u Krista jer kada je Bog na prvom mjestu sve stvari su na svom mjestu. S tim proizlazi da osoba koja je uronjena u Krista poprima njegovu narav i osobine.

-          Zašto se, prema tvome mišljenju, mladi teško odlučuju za predbračnu čistoću?

Kristina: Svijet u kojem živimo nudi nam sve na pladnju i teško se oduprijeti tolikim kušnjama. Nasljedovati Krista znači uzeti križ i slijediti Ga. Većina mladih kaže da vjeruju u Boga ali ljube li Ga? Onoga koga ljubiš nastojiš usrećiti, pokazati mu koliko ga voliš bilo da se radi o Bogu bilo da se radi o roditeljima, mužu, djevojci.. Ljubav je žrtva križa a danas se toliko mladih rastaje, nema poštovanja, razumjevanja, nitko ne prihvaća žrtvu, odbijaju trpljenje, odbijaju ljubav – boje se križa. Mladi se rijetko i teško odlučuju za predbračnu čistoću jer nemaju Boga u svojim srcima i On u njihovom životu nije na prvom mjestu.

-          Za kraj, što bi poručila mladim ljudima koji razmišljaju o čistoći, ali još nisu sigurni u toj odluci?

Kristina: Poručila bi im da otvore srce Božjem Zakonu i žive u skladu s Njim: “Blago čistima srcem oni će Boga gledati!“

Hvala ti što si svoju priču podjelila s nama. Želim ti obilje Božjega blagoslova i što skoriji pronlazak osobe koju ti je Bog namijenio! :)1 komentar:

  1. Jako lijepo svjedočanstvo! Jedino je uz pomoć Boga sve moguće.

    OdgovoriIzbriši