srijeda, 12. kolovoza 2015.

Svjedočanstvo življenja čistoće (5) - Terezija

I Terezija je mlada djevojka koja živi čistoću. Bog nas poziva na čistoću, jer nas želi zaštititi od neželjenih rana na srcu i duši, kako bi bili spremni potpuno se darovati u braku, osobi koju je On namijenio za nas. Što je Tereziju potaknulo na tu odluku, pročitajte u svjedočanstvu koje je odlučila podijeliti s nama.

-          Za početak, voljela bih da nam kažeš nekoliko riječi o sebi.

Terezija: Pa za sami početak rekla bih da sam djevojka po imenu Terezija. Živim u brojnoj obitelji i živim za svoju domovinu, obitelji i prijatelja, Boga. Volim sve što vole mladi, otvorena sam osoba i živim punim plućima.

-          Zašto si se i kako odlučila živjeti čistoću?

Terezija: Odlučila sam živjeti čistoću nakon što sam pročitala nekoliko knjiga koji upućuje na takav život. Božja je ljubav prema nama neizmjerna i niti jedan djevojka/dečko ne može ju zamijeniti.

-          Jesi li se ikada dvoumila trebaš li, ili ne živjeti ju?

Terezija: Dvoumila sam se trebam li živjeti čistoću jer nisam znalašto to zapravo znači. No nakon svega što saznaš i kada počneš moliti jednostavo sve prepustiš Bogu u ruke i On zna što radi s tobom i tvojom dušom.

-          Koliko ti molitva pomaže na tom putu?

Terezija: Molitva puuuno pomaže. Bez molitve ništa. Svaki dan odvojim vremena da zahvalim Bogu i Djevici Mariji što su prosvijelili moju pamet. Zaista se treba zahvaliti jer Oni nas iz dana u dan čuvaju i pokazuju pravi put.

-          Kako su na tvoju odluku reagirali tvoji prijatelji?

Terezija: Na moju odluku o čistoći prijatelji su reagirali odlično i podržali su me. Oni poštuju sve što ja procijenim da je za mene dobro.


-          Mladi danas tragaju za autentičnom ljubavlju. Kakva je to ljubav prema  tvom mišljenju?

Terezija: Autentična ljubav? Mladi moji, toga se ne morate bojati. To vam je nešto najiskrenije što može postojati. Ta je ljubav iskrena ljubav. Može se mjeriti sa Kristovom ljubavlju prema nama. Kada odlučiš pristpiti toj ljubavi, zapravo pristaješ na iskrenost i iznimnu hrabrost. Jer ako si iskren od početka i hrabar punoa srca - TI si osoba koja je spremna na tu ljubav. Samo slijedi Kristove stope.


-          Što misliš, zašto se mladi danas teže odlučuju živjeti čistoću?

Terezija: Mladi danas misle da je ˝čistoća˝ život koji, ako pristaneš na njega, zatvarš svoje tijelo i dušu i stavljaš ga pod ključ. Ali to nije tako, tijelo se stavi 'pod ključ' ali duša se razvija. Čistoća pokazuje koliko smo spremni ići Kristovim stopama i prihvatiti Njegovu neizmjernu i iskrenu ljubav. Krist čistoćom želi da mi svoje tijelo, koje je hram Duha Svetoga, čuvamo za osobu koja je spremna podjeliti i svoj hram sa nama. On želi da otkrijemo bez prevelike intimnosti što je to ISKRENA LJUBAV. Čistoća se može živjeti samo s poljupcima, bez dodira. Tako treniramo svoje srce i svoju iskrenost prema Bogu i Djevici.-          Za kraj, što bi poručila mladim ljudima koju razmišljaju o čistoći, ali još nemaju dovoljno hrabrosti i želje živjeti ju?

Terezija: Dragi mladi, ne bojte se! Baš VI imate tu hrabrost za življenjem čistoće. Ona je pokazatelj Naše ljubavi prema Bogu i Djevici.
'Ne bojte se, ja sam s vama!' Sam Krist Vam je to rekao. Dobro proučite Njegove riječi. On vas voli i  želi da shvatite koliko je važno da shvatite da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, da je Vaše srce pokazatelj prave ljubavi, a Vaša duša pokazatelj prave iskrenosti i hrabrosti.
Živimo zajednu tu čistoću. I ja sam malda djevojka koja je odlučila živjeti to. Bojala sam se i ja kao i vi ali kada sam predala svoje tijelo u ruke Božje shvatila sam koliko nas On voli i koli cijeni svakoga čovjeka pojedinačno, pa tako i Nas mlade. Drži nas kao kap vode na dlanu!
Ne bojte se živjeti čistoću jer ona je nešto najljepše što Vam se može dogoditi. Mladići i djevojke koje to žive, drugačiji su. Iskreni, puni ljubavi, otvoreni, divni i posebni.


Hvala ti što si svoje svjedočanstvo podijelio s nama. Želim ti obilje Božjega blagoslova te što skoriji pronalazak osobe koju ti je Bog namijenio! 

Nema komentara:

Objavi komentar