četvrtak, 1. listopada 2015.

Vjeruješ li u čuda?

Volim slušati priče o čudima koja su se dogodila u životima drugih ljudi. O tome kako je Bog čuo vapaj molitve i utažio čežnje ljudskoga srca. Učinio nešto naizgled nemoguće i pokazao svoju svemoć. I uvjerila se da je moguće, samo ako vjeruješ. 

Slušala sam i divila se. I divim se svaki dan iznova. Sve to navelo me da se preispitam, da potražim odgovor na pitanje – Zašto su moje molitve ostale neodgovorene? Radim li što krivo? Zar me Bog ne čuje? Skupilo se vremenom mnogo pitanja, ali odgovori nisu dolazili.

Nisam shvaćala da je Bog, premda blizu, meni bio dalek. Nisam shvaćala da je naš odnos prerastao u onaj danas česti - ''trgovački''. Nisam shvaćala da sam stavila previše prepreka između mene i Njega. Nisam shvatila, da je moje srce bilo zaključano. Premda sam bila zbunjena i razočarana, On ni tada nije odustajao od mene. Znao je koji ključ odogovara vratima moga srca i zauvijek me privuko k sebi.

I od toga dana neprestano svjedočim čudima Božje ljubavi u svome životu. Svjedočim njegovoj blizini, radosti kojom ispunja moje srce. Svjedočim da moj život nije isti - svjedočim da je On sama Ljubav. I onda kada mi možda i nismo zaslužili. On voli bezuvijetno. 

A ti? Tražiš li i ti čudo? Zdravlje, ljubav, materijalnu sigurnost? On ti sve to može i želi dati, ali prije toga – dopusti mu jedno. Dopusti mu da osvoji tvoje srce, da te privuče k sebi, da ti daruje svu onu ljubav, koja je Njegova sina prikovala na križ. Dopusti mu da te dotakne onako, kako te nikada nitko nije, niti će. Vjeruj mi, tada neće biti kraja čudima u tvome životu!  

Nema komentara:

Objavi komentar