ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

Možemo li to nazvati ljubavlju?

Kažu da se ljubav rađa u slobodi, da ti dopušta da rasteš i razvijaš se, i da ti pomaže da postaneš najbolja verzija tebe. A što ako nije tako? Što ako ljubav koristimo da bi ispunili praznine unutar našega bića? Što ako ju koristimo za nadvladavanje straha od samoće?

Svatko od nas u životu treba čvrste oslonce. Osobe koje nam Bog daruje da bi nam bili potpora i hrabrili nas kada se suočimo sa životnim izazovima. No, vrlo je tanka granica između dopuštanja nekome da nam bude potpora i iskorištavanja za naše sebične interese, nekada i nesvjesno. I to najčešće u romantičnim vezama.

„Ne mogu bez njega/nje“, rečenica je koja se često može čuti. Zašto ne možeš? Što, ili možda bolje pitati, tko je smisao tvoga života? Da bi čovjek bio spreman za rast u dvoje, potrebno je naučiti prihvaćati samoću. Ne biti usamljen, već naučiti biti sam sa sobom. Naučiti voljeti život, svaki dan i svaki trenutak. Naučiti i shvatiti da moja sreća ne ovisi o nekomu ili nečemu, već samo o Bogu koji je smisao našega života i našega postojanja.

Emocionalno je iskorištavanje danas na vrhuncu, usudim se reći. Trebamo drugoga da ispunimo ono nešto u sebi, što nas čini nemirnima i slabima. Bojimo se suočiti sa istinom o nama, koju nosimo u svojoj nutrini, pa se skrivamo u sjenu drugoga, iskorištavajući ga da nam bude emocionalni oslonac. A Bog čeka, da prigrli naše boli, zaliječi ranjeno srce i udijeli novi početak.


Ljubav nije pitanje – što on/ona čini za mene da bih ju/ga voljela? Ljubav pita – što ja činim za osobu koju volim? Što joj mogu dati od sebe, da ju učinim radosnijom? Što mogu učiniti da on/ona u meni prepozna istinskog prijatelja i životnog suputnika? To je bezinteresna ljubav. Nju vrijedi živjeti.  


photo: TeiTo

4 komentara:

 1. Zelim JAVNO DA SE ZAHVALIM IVANI KOJA MI SPASILA BRAK BILA SAM NA IVICI KONCA BRAK DECA POSAO MA HAOS...JA SE PROPILA ODJEDNOM MI ZIVOT PAO U VODU...DOK KUMA MOJA NIJE PRIMETILA STA SE SAMNOM DOGADJA...POZVALA JE GOSPODJU DAMU I KRALJICU KOJA ME DIGLA IZ MRTVIH...SADA SAM SRECNA I ZADOVOLJNA I VEOMAAA SRECNA..OSTAVICU NJEN BROJ AKOM NEKOME TREBA...+385923700580 VIBER WCP.

  OdgovoriIzbriši
 2. Odlucio sam da uzmem sansu da znam, znajuci je bolje nego samo sumnje i to je bilo tacno ono sto se desilo kada sam zaposlio usluge ove grupe po imenu Y3llowl4bs, naišao sam na njih slucajno da pomognem da proverim njegov telefon. Sada znam kada govori istinu i kako da ga savije, mislim da nije drastičan korak ako ćeš se osjećati bolje. Život mi je postao bolji, prestao sam koristiti svoje dragocjeno vrijeme da se mučim oko njegove nepromišljencije i promjenio moju energiju pozitivno. Njihove usluge uključuju: telefonske pozive, poruke, kontakte, društvene medije (viber, šta god da je, Facebook, kik e. t. c), e-mailovi, sve drugo hakovanje i internet hakerski problem.

  OdgovoriIzbriši
 3. Srbije gde je imala ljubavnih problema sa verenikom. S njim je bila punih 3.godine i samo od jednom joj je okrenuo ledja obratila se MARIJI i sada su skupa i cekaju bebu. Cim sam cula radosnu vest dosla sam u Srbiju i potrazila pomoc za svoju porodicu i supruga gde se zaljubio u mladju od mene. Resavam problem uspesno sada je sa mnom i sa nasom djecom... Njen kontakt tel.+381 61 11 45 933 viber, wapcap

  OdgovoriIzbriši
 4. Srbije gde je imala ljubavnih problema sa verenikom. S njim je bila punih 3.godine i samo od jednom joj je okrenuo ledja obratila se MARIJI i sada su skupa i cekaju bebu. Cim sam cula radosnu vest dosla sam u Srbiju i potrazila pomoc za svoju porodicu i supruga gde se zaljubio u mladju od mene. Resavam problem uspesno sada je sa mnom i sa nasom djecom... Njen kontakt tel.+381 61 11 45 933 viber, wapcap

  OdgovoriIzbriši