četvrtak, 6. travnja 2017.

Je li on/ona „prava“ osoba za mene?

U vezi si? Ovo je tekst za tebe. Razmišljaš o vezi? Ovo je tekst za tebe. Razočaran/a si u vezu/e u kojima si bio/la? Ovo je tekst za tebe. Bog je nama ljudima dao slobodu u donošenju odluka i izborima koje redovito činimo, no ono što je posebno važno jest da je On neovisno o darovanoj slobodi i dalje aktivan, tj. prisutan u našim životima. Zašto to govorim?

Ne vjerujem da Bog sudbinski određuje i namijenjuje jednu osobu drugoj. Ali vjerujem da Bog želi da svatko od nas bude radostan, vjerujem da On želi najbolje i tebi i meni. No da bi dobili od Boga ono najbolje za nas, moramo biti otvoreni promjenama, radu na sebi i imati povjerenje u Njega, da će nas učiniti osobama kakvima nas je zamislio kad nas je stvarao. Svatko od nas u sebi nosi neke rane od prije, stoga je nužno prije bilo kakvog hoda u dvoje dopustiti Bogu da zaliječi sve, kako bi obostrano darivanje i zajednički život supružnika bio moguće.

U vezi neće opstati osoba koja nije dopustila Bogu da ju liječi i mijenja i ona koja se pouzdaje u svoje snage, istovremeno gradeći zid boli i nesigurnosti oko sebe, jer je svjesna da se sama neće moći „obraniti“ od mogućih rana. Tu se obično javi i strah, stoga je svaka prilika za zajedništvom, uz sav mogući trud i volju – nemoguća. Ako to ne vidimo, ne spoznamo, ići ćemo kroz život nezadovoljni, razočarani i u Boga i u sebe. A samo je trebalo otvoriti srce i spustiti se na koljena, a onda On djeluje.

Dokle god ne živiš ispunjenim život, nećeš moći izgraditi zdravu vezu. I svaka je sumnja alarm koji nam Bog upućuje kako bi nas zaustavio, kako bi nas spriječio da skrenemo na krivi put. Ako vidiš da ti još uvijek nisi netko tko se može nazvati „pravom osobom“ za nekoga, nećeš moći ni imati „pravu osobu“ u svom životu. Tvoje će rane i nesređenosti biti prepreka za realizaciju zdravog odnosa. Ali ne zaboravi, On te uvijek čeka i želi mijenjati tvoj život.

Ako si sada u vezi kojoj ne vidiš budućnost, izađi iz tog odnosa. Prestani ranjavati i sebe i osobu do sebe. Ako se dvojiš oko započinjanja veze s nekim, vidiš da nisi spreman/a, ili možda prepoznaješ u osobi do sebe ono što bi možda bilo prepreka za razvoj zdrave veze, sačekaj. Razgovaraj, osvijesti nekome. Ako nije spreman otvoriti se Bogu za promjenu, makni se prije nego zadobiješ još neku ranu na srcu.

Ljubav će rasti samo ondje gdje su oba srca ispunjena Božjom prisutnošću. A ondje, gdje je Bog - rane zacjeljuju, nada se rađa, dva srca srastaju u jedno. Ako želiš primiti ljubav, prvo otvori srce da se Ljubav nastani u njemu. Onda i nemoguće postaje moguće.


photo: JernbroBroj komentara: 5:

 1. Zelim JAVNO DA SE ZAHVALIM IVANI KOJA MI SPASILA BRAK BILA SAM NA IVICI KONCA BRAK DECA POSAO MA HAOS...JA SE PROPILA ODJEDNOM MI ZIVOT PAO U VODU...DOK KUMA MOJA NIJE PRIMETILA STA SE SAMNOM DOGADJA...POZVALA JE GOSPODJU DAMU I KRALJICU KOJA ME DIGLA IZ MRTVIH...SADA SAM SRECNA I ZADOVOLJNA I VEOMAAA SRECNA..OSTAVICU NJEN BROJ AKOM NEKOME TREBA...+385923700580 VIBER WCP.

  OdgovoriIzbriši
 2. Zelim JAVNO DA SE ZAHVALIM IVANI KOJA MI SPASILA BRAK BILA SAM NA IVICI KONCA BRAK DECA POSAO MA HAOS...JA SE PROPILA ODJEDNOM MI ZIVOT PAO U VODU...DOK KUMA MOJA NIJE PRIMETILA STA SE SAMNOM DOGADJA...POZVALA JE GOSPODJU DAMU I KRALJICU KOJA ME DIGLA IZ MRTVIH...SADA SAM SRECNA I ZADOVOLJNA I VEOMAAA SRECNA..OSTAVICU NJEN BROJ AKOM NEKOME TREBA...+385923700580 VIBER WCP.

  OdgovoriIzbriši
 3. Odlucio sam da uzmem sansu da znam, znajuci je bolje nego samo sumnje i to je bilo tacno ono sto se desilo kada sam zaposlio usluge ove grupe po imenu Y3llowl4bs, naišao sam na njih slucajno da pomognem da proverim njegov telefon. Sada znam kada govori istinu i kako da ga savije, mislim da nije drastičan korak ako ćeš se osjećati bolje. Život mi je postao bolji, prestao sam koristiti svoje dragocjeno vrijeme da se mučim oko njegove nepromišljencije i promjenio moju energiju pozitivno. Njihove usluge uključuju: telefonske pozive, poruke, kontakte, društvene medije (viber, šta god da je, Facebook, kik e. t. c), e-mailovi, sve drugo hakovanje i internet hakerski problem.

  OdgovoriIzbriši
 4. Srbije gde je imala ljubavnih problema sa verenikom. S njim je bila punih 3.godine i samo od jednom joj je okrenuo ledja obratila se MARIJI i sada su skupa i cekaju bebu. Cim sam cula radosnu vest dosla sam u Srbiju i potrazila pomoc za svoju porodicu i supruga gde se zaljubio u mladju od mene. Resavam problem uspesno sada je sa mnom i sa nasom djecom... Njen kontakt tel.+381 61 11 45 933 viber, wapcap

  OdgovoriIzbriši
 5. Srbije gde je imala ljubavnih problema sa verenikom. S njim je bila punih 3.godine i samo od jednom joj je okrenuo ledja obratila se MARIJI i sada su skupa i cekaju bebu. Cim sam cula radosnu vest dosla sam u Srbiju i potrazila pomoc za svoju porodicu i supruga gde se zaljubio u mladju od mene. Resavam problem uspesno sada je sa mnom i sa nasom djecom... Njen kontakt tel.+381 61 11 45 933 viber, wapcap

  OdgovoriIzbriši