utorak, 16. prosinca 2014.

Prava ljubav zna čekati

Slika o ljubavi gradi se od malih nogu. Gledajući crtiće kao mala djevojčica, maštala sam da ću i ja poput snjeguljice i pepeljuge imati svoga princa. Ta klica ljubavi i želje da nekomu pripadam rasla je u meni, iako ja toga i nisam bila svijesna. No, kako čovijek odrasta i sazrijeva, shvaća tu dublju dimenziju ljubavi. Ljubav postaje zrelom, kada osoba shvati da je cilj ljubavi usrećiti drugoga a ne sebe. To je žrtva koja zahtijeva vrijeme i strpljenje. 

Danas je mladim osobama servirana slika ljubavi koja nije realna. Sve se vrti oko zadovoljavanja vlastitih želja i poriva. Poznamo se dva dana i već je to sudbonosna ljubav. Ljubav se gradi međusobnim povjerenjem i odanošću. Za razvoj stabilnog odnosa treba puno više vremena od dva dana. Ako te osoba uistinu voli, neće te iskoristiti i ići puno dalje od onoga što crkva dozvoljava u periodu hodanja. 

Sex je namijenjen braku. On je znak trajnog predanja i ljubavi, te u tim okolnostima rađa potomstvom. Izvan braka se to potpuno predanje ne postiže, jer nedostaje mnogo toga, za početak - Božji blagoslov! Budi strpljiv/a i čekaj! Bog će, kad vidi da si spreman/a, poslati ti osobu koju ti je namijenio u život! Čekati nije lako, ali uz molitvu postaje lakše! Tko u životu korača s Bogom, ne luta i ne gubi nadu! Baš to vrijeme čekanja Bog može iskoristiti, da te učini boljom osobom, spremnom na darivanje drugomu. Zapamti - prava ljubav čeka!