četvrtak, 2. travnja 2015.

Mladiću, poštuj svoju djevojku!

Uspješna i stabilna veza gradi se na čvrstim temeljima. Jedan od važnijih elemenata ljubavnog odnosa svakako je vjernost. No, što je vjernost uopće? Mislim da svatko može reći neku svoju definiciju, ali ja bih rekla slijedeće: vjernost je odluka o pripadnosti samo jednoj osobi, koju je Bog stavio u naš život, te obećanje da ćemo učiniti sve da zaštitimo njeno dostojanstvo i da ju ne povrijedimo. To nije lako, ali važno je pokušati.

Vjernost je danas ostala zapostavljena i po strani, usudim se reći. Veze i hodanje gube lagano svoj smisao. Zanimljivo mi je vidjeti kako dječaci i djevojčice već u osnovnoj školi ulaze u ''veze'', pa se često pitam, koji je smisao toga svega? Kako jedno dijete može znati što znači hodati u čistoći, potpuno se predati i voljeti? Veza je postala moda, stoga i nije čudo što se brojni samci osjećaju manje vrijednima što nemaju nekoga. 

Ako odemo korak dalje, vidjet ćemo da i nešto stariji mladići i djevojke, ulaze u veze znajući da brak još godinama neće doći u obzir. U toj cijeloj priči stradaju emotivna djevojačka srca, koja očekuju partnerovu vjernost i odanost, dok velik broj mladića često traži samo zabavu i možda nesvjesno ostavlja dubok trag na ženskom srcu i duši. Zato je i česta pojava maloljetničkog predbračnog odnosa i neželjenih trudnoća. Djevojke često u strahu da ne izgube voljenu osobu idu do kraja, gubeći i ono najsvetije u sebi. 

Mladići možda i nisu svjesni, koliko mogu krivim postupcima povrijediti djevojku. Djevojke su emotivnije, one očekuju vjernost i odanost. Želim reći svim mladićima jedno - nikada se ne igrajte ženskim srcem. Ako nekoga volite, budite vjerni - a pod vjerni mislim da ne odmjeravate druge djevojke, ne gledate ih polugole na internetu, jednostavno pripadajte svim srcem voljenoj osobi. Nije lako, ali svaka žrtva će biti nagrađena! Ne želim reći da su svi takvi, ali uvijek ima onih koji ne poštuju i ne čuvaju osobu s kojom hodaju.

Svijet nudi ugodu, blud i nemoral. Ali mi ne pripadamo svijetu, mi pripadamo Bogu. Tekst bih završila riječima sv. Ivana Pavla II.:

"Lako je biti dosljedan jedan dan, nekoliko dana. Teško je i važno biti dosljedan kroz sav život."

picture: mashable.com