petak, 29. svibnja 2015.

Prihvati što ti život nosi

I danas je izašlo sunce. I danas se svijetlost rasula po svijetu. I danas živimo i dišemo, ali ne vidimo čuda oko nas. Hodamo i čekamo da sve prođe i dođe neko bolje vrijeme. Zaboravili smo da sreća dolazi u malim oblicima – obitelji, prijateljima i nekolicini onih posebnih ljudi, koje ti Bog pošalje jer vidi da dalje nećeš moći sam.

Nekada je potrebno pospremiti očekivanja, oslobodite se okova navezanosti i jednostavno gledati čuda Božje ljubavi u svom životu. Najteže je otvoriti srce i zagledati se duboko u njega - ocean tajni, nadanja i očekivanja. Možda se baš tu krije ključ kao odgovor na naše čežnje i želje. Možda baš ono pjeva melodiju našega života, koju nismo spremni čuti, jer nas je strah zaplesati na nepoznato.

Usudi se. Odbaci strahove. Ne živi da ispuniš tuđa očekivanja. Pleši. I onda kada vrijeme nije najljepše, kada tuga pokuca na vrata, kada ti ništa ne ide od ruke. Uvijek će se kraj tebe naći netko tko će ti pridržati kišobran, ili pak zaplesati s tobom. I onda kada kiša prestane. Uvijek će tu negdje biti neko srce Bogom dano, da ti uljepša dane i pokaže put.

Ušutkaj sve glasove u sebi, koji ti govore da ne možeš. Možeš. I onda kada je u tebi oluja nemira, slušaj što ti šapuće srce. Nema tu prevelike filozofije - puno je puteva, ali samo jedan tvoj. Možda je posut trnjem i kamenjem, ali se isplati hodati do cilja.  

Prihvati što ti život nosi i budi strpljiv. Najljepše se stvari događaju onima koji znaju čekati. Onima koji još uvijek sanjaju i žive svoje snove. Bog je tako čudesan. Dopusti da pomisliš kako si sam, a onda te iznenadi kišom blagoslova kad ju najmanje očekuješ. Vrijedi živjeti, sanjati, boriti se . Ni jedan san nije prevelik, ni jedna nada izgubljena - ako to dovoljno želiš.

photo:sampaikini.com