petak, 1. svibnja 2015.

Zašto vrijedi čekati?

Jeste li se ikada zapitali, zašto je tako teško čekati?  Zašto nam se odjednom minute pretvotre u sate, a sati u dane? I ja sam jedna od onih, koji bi najradije cijeli život odradili u trenutku, ali to tako ne ide.

Idemo od početka. Ja, Bog, njegov plan. To su ključne riječi. Bog je imao plan za nas i prije nego li nas je satkao u majčinoj utrobi. Ali Bog nije isplanirao jedan trenutak, već cijeli život. On ima drugačije vrijeme, On ne žuri. Sve radi strpljivo i polako, jer zna koliko je truda potrebno uložiti da se dođe do rezultata.

Bog se polako i na osobit način kroz vrijeme otkriva svakome od nas. Otkriva nam dijelove svoga savršenog plana. I kad god se nešto dogodi, sa sigurnošću možemo reći da se dogodilo baš u pravi trenutak, premda smo bili nestrpljivi. Bogu su znane sve naše potrebe, sve čežnje skrivene u srcu i nade položene u Njega. Samo moramo biti strpljivi.

Isti je problem i kada govorimo o ljubavi. Svi bi mi, bar na trenutak, željeli ispisanu ljubavnu priču i određenu osobu kraj sebe. No sve ono što želimo da traje, moramo graditi, biti strpljivi, čekati i moliti. U suprotnom se sve ruši, poput kule od karata i ostavlja nas ogoljene u bujici vlastitih osjećaja, strahova i nesigurnosti.

Isplati se čekati. Pa čak i onda, kada nam se učini da neće proviriti svijetlo na kraju tunela. I onda, kada se magla nađe pred našim očima, kada srce ispuni tuga i kada nada nakratko pobjegne u nepoznato. Vrijedi, vjerujte mi. Jer, Bog šalje odgovor u pravo vrijeme – onda, kada se najmanje nadaš, a budeš najspremniji da prihvatiš Njegove darove.

Nije uzalud rečeno: „Što se dulje čeka, više se voli.“ Uči se biti strpljiv. Iskoristi vrijeme koje ti je Bog dao – koristi talente, ostvari se i izgradi kao osoba. A ljubav? Ona će nenadano pokucati na tvoja vrata – onda, kada ju ne budeš očekivao, a kada budeš najspremniji da ju prihvatiš. Vrijedi čekati. Jer kad ti ona uđe u život, kadra je promijeniti cijeli tvoj svijet. I tada više ništa neće biti isto. :)

photo: garotoincomum.com