nedjelja, 21. lipnja 2015.

I ja sam jednom voljela

I ja sam jednom voljela. Bilo je to vrijeme kada je ljeto odbrojavalo svoje posljednje dane. I kad pomisliš da se više nema što dogoditi, iznenada se otvore neka nova vrata. I u vrtlogu onih ljetnih boja koje su ispisivale svoje zadnje tonove, ugledaš jedne oči koje su ti do tada bile nepoznate. I shvatiš da se ništa nije završilo. Shvatiš da uistinu svaki kraj donese neki novi početak.  

I onda zastaneš. I čudiš se. Te nepoznate oči odjednom ti postnu tako poznate. U jednom strancu pronađeš sebe i nasmiješ se od srca, jer znaš da više nisi sam. U ovom ludom i nemirnom svijetu postoji još netko tko sanja kao ti. Netko tko diše kao ti. I tada shvatiš da se ništa ne događa slučajno. Samo je jedan zagrljaj poseban, samo jedna osoba prepoznaje ritam tvoga srca i spremna je zaplesati na tu melodiju.

I tako dok plešeš, odjednom osjetiš strah. Koraci postanu sporiji, melodija sve manje poznata, a ti kao da se gubiš u krugu isprepletenih koraka koji više nikamo ne vode. Ostaneš zbunjen, ali i dalje plešeš. Nadaš se da će opet biti sve isto. Nadaš se da će nebo ispisati neke nove note i dodati ih u kajdanku zajedničkih koraka. Ali to se ne događa. Tada postaješ svjestan da je najbolje odustati, nastaviti plesati sam i čekati neke nove korake da se ubace i nastave s tobom.

Ali ipak, nakon svega, neke note kao da i dalje u tebi žive. I podsjećaju te na davno otpjevanu pjesmu, na davno izbrojane korake, na zagrljaje samo nebu znane. Na onu zimu koja je snijegom zatrpla sve tvoje snove i tragove koji su vodili do tvoga srca. I sjećaš se samo jednih posebnih očiju i onog jednog zagrljaja pod zvijezdanim nebom.
   
Nebo katkada usmjeri korake. Poveže dvoje stranaca. Ali prije nego objasni zašto, usmjeri njihove životne putove u različitim smjerovima. I da do znanja da ono ipak ima glavnu i završnu riječ. A ti ostaneš gledajući i nadajući se da je sve bilo s nekim razlogom. I vjeruješ. Vjeruješ da ti nikada neće izmaknuti netko, tko je stvoren samo za tebe. Postaneš svjestan da moraš biti strpljiv. Ne hodaju svi jednako brzo do cilja.

Da, i ja sam jednom voljela.