četvrtak, 10. rujna 2015.

Bojiš li se biti drugačiji?

Znala sam tako, s vremena na vrijeme, vidjeti članke koji nam ukazuju na to što se trenutno nosi i što je in. Ako želim biti netko i nešto, moram biti moderan/na. Ako se ove sezone nose skinny traperice i majica koja svojom duljinom doseže do pupka, tko sam ja da ne slijedim trendove. I tako zapadnemo pod direktivu medija, modnih kuća i tko zna još koga, želeći biti prihvaćeni i važni.

Ali nakon određenog vremena, pojavi se onaj osjećaj neispunjenosti i težnje za nečim dubljim, nečim što nije prolazno, što nas ne čini robovima, već slobodnima i sretnima. I onda se zaustavimo i pogledamo iza sebe. Imamo što i vidjeti – sebe, svoja lutanja, gubitak u ispraznostima... Mogli bi nabrajati do beskraja. Postavši svjesni svega, u srcu zaiskri želja - želja za novim početkom.

Ta želja nije nitko drugi, do li Bog koji progovara u našem srcu, želeći nas privući k sebi i pokazati da samo On može dati istinski mir i pravu radost. I onda kada oko nas bjesne oluje i kada se osjećamo nemoćnima i slabima. On nas želi učiniti unikatima svoje ljubavi. Onima, koji će svojim životom svjedočiti Njega – i onda, kada životni križ postane teži. Ljubav daje snagu. Ona nas vodi i kroz najtamnija razdoblja života, kako bi smo radosna srca dočekali svijetlo.

Ne boj se biti drugačiji. Unikat. Naslijeduj samo jedan trend – onaj Isusa Krista. U ljubavi, nesebičnosti i strpljivosti. U praštanju i davanju. I onda, kada svi oko tebe budu mislili da si out, kada te budu smatrali ludim i govorili da si zaostao. Tada ćeš biti siguran da si na pravom putu. Jer put do raja nije posut laticama, nego trnjem.

Ne zaboravi jedno – ti si neprocjenjive vrijednosti. Dijamant Božje ljubavi. Sjaji tu istu ljubav gdje god prođeš, neka ona rasvijetli i najtamnija srca koja će se zateći u tvojoj blizini. Budi unikat. Onakav, kakvim te je Bog zamislio kad te je stvarao. Ako još uvijek nisi siguran kako sjati, moli. I Otac će otvoriti oči tvoga srca, kako bi spoznao Njegov plan s tvojim životom!